Over mij

Profielfoto Neeltje Scheepers

Aangenaam!

Mijn naam is Neeltje Scheepers en ik ben een bewust in het leven staande vrouw die heeft geleerd om haar (hoog)gevoeligheid als een verrijking te ervaren. Dat ging niet vanzelf.

Lichter en liefdevoller

Op mijn weg moest  ik beperkende overtuigingen en patronen in mijzelf doorbreken om te kunnen groeien. Naarmate ik mezelf meer leerde te accepteren en durfde te laten zien, werd het leven steeds lichter en liefdevoller. Dit pad had ik nooit in mijn eentje kunnen bewandelen.

Wegwijzers

Ik heb dan ook bij diverse mensen cursussen en sessies gevolgd en al deze bagage maakte mijn reis gemakkelijker (denk aan meditatie, haptonomie, omgaan met hooggevoeligheid). Ook kwamen er altijd weer de juiste boeken, films, teksten of nieuwe mensen op mijn pad die een inzicht gaven of een gevoel bekrachtigden. Ik beschouw ze dan ook als wegwijzers.

Smaakmakers van het leven

Ik ben een groot liefhebber van cultuur en kunst. Verhalen, muziek, en kunst zijn voor mij de smaakmakers van het leven en vaak heel bruikbaar als metafoor in persoonlijke en creatieve processen. De natuur is ook een grote inspiratiebron en een krachtplek om weer op te laden; ik ben dan ook elk weekend in het bos te vinden. Op mijn blog deel ik veel van wat me inspireert.

Neeltje Scheepers

Combineren van werk en interesses

In het dagelijks leven ben ik ook werkzaam als communicatieadviseur bij de gemeente Breda. Ik geloof dan ook in ‘en, en’ in plaats van
‘of, of’. Juist van de kruisbestuiving van mijn communicatiewerkzaamheden met coaching leer ik veel en ik geloof dan ook dat deze elkaar versterken zowel op de werkvloer als in de coaching praktijk.

Daarnaast ben ik al jaren bezig met persoonlijke groei. Een aantal jaren geleden ontstond het verlangen om hier ook anderen mee te helpen. Bij de 4-jarige opleiding Kunstzinnig en dynamisch coachen bij de Kleine Tiki in Breda zat ik daarvoor op de juiste plek. De creatieve technieken heb ik aangevuld met een cursus ‘Therapeutisch schrijven’, omdat schrijven heel helend kan zijn. Ook put ik voor Kracht door Creatie uit andere opleidingen, cursussen en trainingen die ik  gevolgd heb, zoals ‘Authentiek presenteren’ en ‘Geweldloze communicatie’.

‘Wat je maakt, ben je’.

Volgens de filosofie ‘wat je maakt, ben je’ werpen de kunstzinnige uitingen (tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, bewegen) licht op vraagstukken. Het zijn ideale communicatiemiddelen want ze laten eerlijk zien wat er speelt. Het is mijn streven om jou te helpen deze boodschappen te interpreteren zodat je verdere stappen zet op jouw pad naar groei.

Welkom!

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een kennismaking met kunstzinnige coaching.

Met beeld