Workshop Ken je kracht met je kernkwaliteiten

Als je weet wat je kernkwaliteit is, weet je ook hoe je die beter kunt benutten. Met kunstzinnige coaching wordt dat helder voor je. Dat bleek ook deze week toen ik een workshop gaf voor de vrijwilligersacademie van MOOIWERK in Breda. Negen deelnemers gingen met waardevolle inzichten naar huis.

Maar wat is nu een kernkwaliteit en een kernkwadrant?

Kernkwadrant Daniel Ofman

Een kernkwaliteit is een sterkte, een eigenschap, die je van nature hebt. Maar je hebt dan ook een valkuil, uitdaging en allergie. Het kernkwadrant dat ontwikkeld is door Daniel Ofman, geeft perfect inzicht in de relatie hiertussen. Er is een samenhang. Weet je één eigenschap, dan kun je de andere afleiden. Wat heb je hieraan? Als je in de samenwerking of in relaties merkt dat het stroef loopt, dat je je ergert aan anderen, dan kun je daar zelf ook iets van leren. Misschien zit je in je valkuil, of kun je zelf ook wel iets meer gebruiken van een eigenschap die je bij anderen irritant vindt. Dit model maakt het duidelijk.

Kernkwaliteit benutten

Om je kernkwaliteit beter te benutten, moet je uit je valkuil blijven en regelmatig je uitdaging aangaan. Voorbeeld? Misschien kun je goed luisteren. Maar luister je tevéél (valkuil) dan word je onzichtbaar. Je uitdaging is dan jezelf af en toe profileren. Maar ook weer niet teveel, want bij andere mensen stoor je je aan dominantie. Toch, als je jezelf niet af en toe laat zien en horen, kan jouw kernkwaliteit niet schitteren. Dan ben je niet in je kracht en dat is jammer.

Workshop Kernkwaliteiten

Op maandag 25 oktober gaf ik een workshop aan 9 deelnemers van de vrijwilligersacademie van MOOIWERK in Breda. In een workshop maakt iedere deelnemer voor zichzelf 1 of meer kwadranten. Een kwadrant wordt uitgewerkt in 2 schilderingen op papier. Tijdens het invoelen en schilderen komt veel aan het licht. Behalve ontspannen schilderen, levert dit bruikbare inzichten op.

Jouw kernkwaliteit ontdekken?

Workshops geef ik al vanaf 4 personen en kan ook bij je thuis of op een andere locatie naar wens. Stuur een mail voor meer informatie: info@krachtdoorcreatie.nl of bel 06-19379874.

Workshop kernkwaliteiten
Kernkwaliteiten schilderen in de Teruggave in Breda.
workshop kernkwaliteiten
Inzichten uit de werkstukken bespreken.