Omarm je creativiteit

Vrouw die schildert
Maak tijd voor je creativiteit

Wat is creativiteit?
Creativiteit is heel veel! Ik omschrijf creativiteit als alle keuzes die je maakt om iets op een bepaalde manier aan te pakken. Niet alleen een probleemoplossend vermogen maar ook de wil om nieuwe dingen te proberen. Creativiteit is de drang om iets te scheppen, om te creëren, op jóuw manier. Bij Kracht door Creatie gaat het over die kunstzinnige scheppingsdrang.

Iedereen is creatief
Heel veel mensen worden gelukkig van iets creëren. Of dat nu met je handen is of met je hoofd. Je kunt je creativiteit voor van alles gebruiken: het organiseren van een evenement, koken van een nieuw gerecht, schrijven van een artikel, schilderen van een doek, improviseren op muziek of het boetseren van een beeld. Veel mensen zeggen; “ik ben niet creatief” maar echt iedereen heeft een creatief vermogen. Wel zitten er verschillen in wat mensen met hun creativiteit doen. Ook heeft niet iedereen de behoefte om zich op kunstzinnige wijze te uiten.

Onderdeel van je leven
Vaak ontstaan nieuwe inzichten en ideeën door out-of-the-box te denken of te doen, dus iets van een hele andere kant benaderen of omdenken. Uit je comfort zone stappen is nog zo’n bekende. Vaak is dat een overwinning op jezelf en het levert je altijd wat op. Zo is het ook met creativiteit. Als je het opzoekt of vermeerdert, is het niet meer te stoppen. Bij veel mensen zie je dat ze meer willen leren en proberen en ook op andere manieren creatief willen worden. Het is dan echt een onderdeel van het leven geworden.

Dus: omarm je creativiteit, voedt het met alles wat je interessant vindt. Koester het, maak er tijd voor vrij, geef het prioriteit in je leven.

Inspiratie tip: maak elke week een kunstenaarsafspraakje met jezelf waarin je zelf iets gaat creëren of bezoeken. Een museum, theater, bioscoop of wat het ook is dat jou inspireert. En kijk dan uit naar deze momentjes.

Eén antwoord op “Omarm je creativiteit”

Geef een reactie